palyazat

Pályázat

Nagy sebességű, gép által létrehozott adatot (Machine Generated Data) anonimizáló, tömörítő, továbbító és előfeldolgozó prototípus létrehozása

Projektazonosító: PIAC_13-1-2013-0137
Támogatás összege: 440 326 461 Ft
A támogatás mértéke: 79,95 %
Megvalósítás időtartama:
2014.05.01 – 2016.06.30.
Kedvezményezett: Big Data Kft.

A projekt során egy olyan technológiát dolgoztunk ki, amely a maga teljességében nem létezik, miközben bizonyos részeredmény már publikációkban elérhető. Az interneten megjelent információk alapján látszik, hogy a piacvezető cégek is hasonló témákon dolgoznak. Az általunk vizionált megoldás egyik legnagyobb előnye az lenne, hogy minden kutatási tevékenységben törekszünk arra, hogy

egységes, absztrakt modell alapján dolgozzunk

a performancia problémákat már a modellek kialakításánál figyelembe vegyük

a modelljeink transzparensek legyenek

minden szinten kísérletet tegyünk a modellek automatikus felismerésére

a prototípusokban maximálisan támogassuk a félautomata megoldásokat,

kihasználva az automatizmusok előnyeit,

de kiküszöbölve azok gyengeségeit.

Az elérhető információk alapján, ilyen jellegű eszközök még nem elérhetők és különösen nem látszik olyan megoldás, amely ezt az általánosságot, ennyire praktikusan kezelné.

Célunk egy olyan rendszer kialakítása, amely a gépek által generált adatok feldolgozása alapján az adott folyamat szofisztikált elemzésére és a skálázhatóságra helyezi a hangsúlyt, így biztosítva, hogy a megoldás valós piaci igényeket elégítsen ki.

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.
szechenyi