Megoldásunk

Cégünk által kínált megoldás egy olyan automatizmusokkal támogatott technológia, amely csekély emberi beavatkozással képes nagy mennyiségű, gépek által létrehozott, gyengén strukturált adatból felépíteni az eredeti eseményfolyam modelljét és abban összefüggéseket felfedezni, illetve a szokásostól eltérő elemeket azonosítani.

Ezek az információk hozzásegíthetik a döntéshozókat abban, hogy megalapozott intézkedéseket hozzanak figyelembe véve a folyamatok, rendszerek aktuális és valószínűsíthető jövőbeli állapotait, a kockázatokat és szűkkeresztmetszeteket.

A rendszer képes kezelni olyan eseteket is, amelyek eddig akadályként merültek fel a rendszerek által generált adatok elemzésekor:

  • az adatok folyamatos áramlása és strukturálatlan, nem egységes formája,
  • folyamatosan növekszik az elemzendő információ mennyisége,
  • folyamatosan bővül az adatformátumok skálája, miközben csökken a feldolgozásra fordítható idő,
  • egymástól jelentősen eltérő adatszerkezeteket kell összevetni, együtt kezelni,
  • a zaj és az értékes információk nehéz elválasztása lassítja a szakértők munkáját.

Modulok

Megoldásunk moduláris felépítésű, így felhasználóink minden esetben a valós igényeiket kiszolgálni képes, költséghatékony elemző rendszert implementálhatnak, csak bizonyos elemek, vagy a teljes eszközkészlet felhasználásával.
Az egyes modulok önállóan is beilleszthetők a vállalat mindennapi folyamataiba.

Adatgyűjtő és adattároló modul

A platform alapját képező adatgyűjtő és tároló megoldások képesek eltérő struktúrájú adatforrások tartalmát egy közös, hatékony elemzése támogatására beállított tárolóban gyűjteni.
Az adattároló kapacitás a cég méretének és igényeinek megfelelően skálázható, a gyűjtött adatok struktúrája tetszőleges.

Adatfeldolgozó modul

Az Adatfeldolgozó modulban működő normalizáló, tömörítő és anonimizáló algoritmusok teszik lehetővé a nagymennyiségű, részben strukturált vagy strukturálatlan adat hatékony kezelését.

Normalizálás

A normalizálás folyamán az adatszerkezet oly módon kerül átalakításra, hogy a leginkább megfeleljen az elemzési szempontoknak. A hagyományos relációs adatszerkezet helyett oszloporientált adatszerkezet kerül kialakításra.

Adattömörítés

Tömörítési eljárásunknak köszönhetően az adatállomány tárolási igénye jelentősen csökken, ami csökkenő tárolási költségeket, rövidebb válaszidőket eredményez, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy igény esetén az eredeti adatokat bármikor visszaállítsuk.

Anonimizálás

Az anonimizálás folyamatában az érzékeny adatok kódokká alakulnak, és formájuk, illetve adattípusuk megtartása mellett azonosíthatatlanná válnak. Az elemzés anonimizált adatokon történik, eredménye azonban szükség esetén deanonimizálható.

Elemző és modellező modul

A modulban található eszközök segítségével a feldolgozott adathalmaz hatékonyan elemezhető, különböző modellek állíthatók fel.
A megoldás átláthatóvá teszi a rendszert, így segít az üzletmenet működésének ellenőrzésében, riaszt, amennyiben egy adat kívül esik a meghatározott kereteken, és nagyfokú asszisztenciát nyújt ahhoz, hogy a vezetés vagy az analitikus a megfelelő kérdéseket tegye fel az üzletvitellel, valamint a vállalati és védelmi rendszerrel kapcsolatban a további analitikai eszközöknek.
Az előrejelző elemzések sokféle és sokoldalú statisztikai elemzésekre támaszkodnak. A modellépítéshez és a módosításokhoz számos analitikai módszer áll rendelkezésre. Az alkalmazható algoritmusok horizontja széles, és a fejlesztők által bővíthető. A legrelevánsabb kiválasztása érdekében, a modelleket beüzemelés előtt a rendszer teszteli és összehasonlítja. A megoldás rendszeresen alkalmaz “mi történik, ha” forgatókönyveket. A modellek életciklusának meghatározása és a hibák kiküszöbölése szempontjából fontos, hogy a fejlesztés számos ponton megakadályozza, hogy elévült modell működjön a rendszerben. A prediktív modellek regisztrációs, tesztelési és érvényesítési folyamatai, az életciklus folyamatos monitorozása minden hibalehetőséget kiiktat.
A megoldás számos öntanulásos fejlesztést integrál, illetve több lekérdezési nyelvet támogat.

Megjelenítő modul

Az előrejelző modul számára az input a loggyűjtő és feldolgozó modul által előállított adatbázis. Ehhez a modulban található eszközök segítségével a múltbéli üzleti vagy technológiai folyamatok eseményeinek átlátható összesítése illetve a közeljövőre vonatkozó optimális kereskedelmi vagy technológiai döntések számokban jeleníthetők meg.